Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.
De vraag naar crowdfunding groeit met de jaren en wordt dan ook steeds vaker overwogen door ondernemers die op zoek zijn naar startkapitaal of groeifinanciering. Binnen de verschillende soorten crowdfunding is commerciële crowdfunding een populaire keuze voor bedrijven die kapitaal willen ophalen bij investeerders.
In plaats van afhankelijk te zijn van een banklening, kunnen ondernemers hun plannen presenteren aan een brede groep geïnteresseerden die bereid zijn te investeren. In deze blog lichten we graag toe wat commerciële crowdfunding is en, belangrijker nog, hoe het werkt.
Voordat we dieper ingaan op hoe commerciële crowdfunding werkt, is het belangrijk om te begrijpen wat het nu eigenlijk inhoudt. Bij commerciële crowdfunding haalt een bedrijf kapitaal op bij een groep investeerders, via een online platform. In ruil daarvoor ontvangen investeerders een vergoeding. Denk aan rente of een aandeel in de onderneming. Hierbij hebben investeerders
Om meerdere redenen is commerciële crowdfunding een aantrekkelijke financieringsvorm voor ondernemers. We lichten de meest voorkomende voordelen toe:
Bekijk ook De extra voordelen van crowdfunding voor ondernemers om essentiële informatie te vinden over crowdfunding voor jou als ondernemer.
Equity en loan-based crowdfunding zijn de twee meest voorkomende vormen van commerciële crowdfunding. Bij equity crowdfunding investeren deelnemers in ruil voor een aandeel in het bedrijf, waardoor ze mede-eigenaar worden en op den duur mogelijk profiteren van toekomstige winst. Loan-based crowdfunding, ook wel krediet-crowdfunding genoemd, houdt in dat investeerders geld uitlenen aan een bedrijf en dit met rente terugbetaald krijgen binnen een afgesproken termijn. Kapitaal op Maat biedt loan-based crowdfunding aan, waarbij crowdfundingprojecten worden aangeboden met verschillende rentes op het verbonden risiconiveau. Als ondernemer houd je bij Kapitaal op Maat dus volledige controle over je eigen bedrijf, zonder aandelen af te staan.
“Commerciële crowdfunding opent deuren om de volgende stap met jouw bedrijf te zetten en aan het kapitaal te komen dat nodig is voor groei.”
Crowdfunding is om vele redenen een geweldige overweging. Toch zijn er ook risico’s aan verbonden die niet over het hoofd gezien mogen worden voor jou als ondernemer. Om er een aantal te noemen:
Bij Kapitaal op Maat bieden wij een op maat gemaakt plan aan om de kans zo groot mogelijk te maken dat het voorgestelde project volledig wordt gefinancierd. Hierbij helpen wij ook met het informeren van de risico’s en het vaststellen van de zekerheden, om de interesse van de investeerders groter te maken.
Sinds de lancering van het platform Kapitaal op Maat in 2014, zijn er al honderden projecten succesvol gefinancierd. Steeds meer ondernemers ontdekken inmiddels de voordelen van commerciële crowdfunding en kunnen met de hulp van investeerders hun doelen bereiken.
Hoe werkt het? Een ondernemer die op zoek is naar de financiering van een zakelijke ambitie heeft de mogelijkheid om zijn of haar project via het platform van Kapitaal op Maat aan te bieden. Dit project wordt vervolgens aangeboden aan de Public Crowd of aan de Closed Crowd. Investeerders onderzoeken het rentepercentage, de risico’s en de zekerheden die worden aangeboden om vervolgens in het project te participeren. Zodra het project volledig is gefinancierd, worden de contracten ondertekend en wordt het geïnvesteerde kapitaal overgeschreven naar de ondernemer. Tijdens het uitvoeren van het project, kunnen vragen van investeerders over het project worden beantwoord en de betalingen volgens afspraak worden overgemaakt.
Commerciële crowdfunding is een krachtige manier om kapitaal op te halen voor uw bedrijf. Kapitaal op Maat biedt ondernemers een gebruiksvriendelijk platform waar ze eenvoudig hun projecten kunnen presenteren aan een breed netwerk van investeerders.
Voor al uw vragen op het gebied van investeren in crowdfunding raden we aan om contact op te nemen met onze medewerkers. We staan je graag te woord om u van meer informatie te voorzien. Zowel via de mail als telefonisch zijn wij bereikbaar.